Tandgnissling

Botox Masseter muskel / Käkmuskler

Massetermuskeln ansvarar för vi ska tugga och pressa ihop tänderna. Det är ansiktets starkaste muskel! Tandgnissling är ett resultat av överaktiva käkmuskler som behandlas effektivt med hjälp av Botox. Behandlingen kan även hjälpa mot huvudvärk och mindre slitage på tänderna och kan ge en så bra effekt att man slipper bettskena! Behandlingen kan även ge en positiv estetisk effekt med avsmalning av ansiktet vid käken och ge ett mer avsmalnat och V-format ansikte.

Behandling

Läkaren injicerar Botox i käkmusklerna, effekten blir att musklerna blir svagare och slappnar av så man slipper tandgnisslingen.

Hur utförs behandlingen? 

Läkaren injicerar botox i käkmuskeln med en mycket liten och tunn nål efter en säker markering med en penna för att undvika andra muskler som ansvarar för ansiktsmimiken. 

Hur lång tid tar behandlingen? 

Behandlingen går på mindre än 5 minuter. Inför behandlingen ska man fylla i en hälsodeklaration och man får en bedömning av läkaren. Den totala bokningstiden är 30 min.

Hur lång tid tar det tills man märker av resultatet? 

Resultatet märks efter 2-4 veckor.

Får man ett återbesök? 

Man får ett gratis återbesök 4 veckor efter behandlingen där man får en undersökning och uppföljning av käkmusklernas aktivitet samt estetiska effekten med eventuellt avsmalnat ansikte.

Hur länge varar resultatet?

Ca 6 månader.

Smärtnivå?

↓ Mycket låg

Det behövs ingen lokalbedövning då behandlingen görs med en tunn nål och man känner knappt någon smärta.

Blåmärken?

Inga blåmärken och knappt ens några stickmärken.

Hur funkar Botox exakt?

Botox är en tillfälligt muskelavslappnande injektionsbehandling som reducerar rynkor och fina linjer genom att blockera nervsignalen och hindrar den från att gå till muskeln, vilket gör att muskeln inte kan dras samman. På så vis blir huden slätare och rynkorna mindre synliga. På så sätt viks överläppen uppåt och blir mer synlig.

Pris: 4000kr