Argrynkan

Botox Argrynkan 

Med tiden får människan fler och djupare i rynkor. Det kan förutom ålder även vara kopplat till hur mycket man använder musklerna som orsakar hudens rynkor. Som tur är har man kommit långt fram i utvecklingen och idag finns det läkemedel som motverkar rynkor, dessa kallas neurotoxiner, eller i folkmun även kallat Botox som ger avslappning till muskler och resultatet blir att rynkorna blir mindre eller försvinner så man får en slätare hud. Denna behandling är en av de vanligaste medicinska estetiska behandlingarna där de mest frekventa områdena är pannan, ”arga rynkan” mellan ögonbrynen och ”kråksparkarna” runt ögonen.

Upplägg för utbildningen

Intro & Teoretisk del

kl 2 med Frukost och Kaffe, alla kursdeltagare presenterar sig själva.

Vi fortsätter med teori, med fokus på anatomi, farmakologi kring Botulinum toxin typ A, säkerhet/risker/komplikationer. Journal och samtycke. Ni får all kursmaterial, presentation, penna, anteckningsblock, journal och samtyckesblankett vid kursens start.

Kl 12.00 bjuds det på Lunch

Praktisk del

Kl 13.00 Patienter kommer in i tur och ordning. Dr Johan Bilir visar kursdeltagarna både hur man ritar ut punkter samt går igenom injektionsteknik, sedan kommer ni få öva på flera modeller, så många som möjligt!

Kursdagen avslutas vid 18.00, vi sammanfattar dagen, svar på frågor från kursdeltagare, gruppfoto och Diplom delas ut.

Mål för dagen

 • Farmakologi kring Botulinum Toxin
 • Ansiktets anatomi
 • Hur man blandar medicinen, vilka redskap som behövs
 • Injektionsteknik
 • Handpositionering och markeringar
 • Risker och komplikationer
 • Fotografering och marknadsföring
 • Ska ha behandlat minst 2 patienter var!

Behandlingsområden

 • Panna (Horisontella rynkor på pannan)
 • Glabella / Argrynka (Vertikala rynkor mellan ögonbrynen)
 • Kråksparkar / Skrattrynkor (Rynkor lateralt om ögonen)

Modeller

Har ni vänner som ni önskar behandla får ni göra det och de får en maxrabatt, 850kr för ett område. Var god kontakta Dr Johan Bilir snarast för att vi ska boka in så alla kursmodeller inte kommer samtidigt. Vi ordnar även med modeller för er. Ju fler ni får öva på, desto bättre. Övning ger färdighet, framförallt när ni får göra det inför Överläkaren, så ni får ständig feedback på ert arbete.

Praktisk information

Krav för kursdeltagande: Legitimation (Sjuksköterska/Läkare/Tandläkarlegitimation).

Kursavgift: 7990kr ex moms. Möjlighet att betala på plats med kort, per faktura eller månadsvis delbetalning via Klarna.